תשוש נפש הגדרת "תשוש נפש" מתייחסת למצב המאופיין בליקוי קוגניטיבי ובהידרדרות ביכולת קבלת החלטות, כולל אובדן זיכרון, דיסאוריינטציה, בלבול וקושי בתקשורת ובהבנה.
משבר הביטוחים הסיעודיים שעלה לכותרות לאחרונה, רק מדגיש את הצורך בגוף מקצועי שיעמוד לצידכם בהגשת תביעת סיעוד. אחרת אתם עלולים לגלות שלמרות ששילמתם במשך שנים, ברגע האמת תישלל זכותכם לקבל קצבת סיעוד. 'מגן מומחים' תדאג למימוש הזכויות שלכם.
הטיפול הבעייתי בתחום הביטוח הסיעודי בישראל אינו חדש. פעם אחר פעם מתריע מבקר המדינה על ליקויים במערך שאמור לספק קצבת סיעוד לאנשים במצב סיעודי – קשישים, חולים ותשושי נפש. ואולם, חברות הביטוח מערימות עוד ועוד קשיים על מי שמבקשים לממש את זכותם לקבלת קצבת סיעוד. כתוצאה מכך, מבוטחים ששילמו לאורך שנים עבור ביטוח סיעודי מתקשים לקבל את הזכויות המגיעות להם, ובראש בראשונה – קצבת סיעוד, שמהווה תמיכה כלכלית משמעותית לחולה ולמשפחתו. דבר זה עלול לגרום להתדרדרות במצבם הגופני והנפשי של המטופלים ולעומס על בני המשפחה, שנאלצים לשאת בעצמם בנטל הכלכלי, הלוגיסטי והנפשי הכרוכים בטיפול בבן משפחה סיעודי. כל המתואר כאן הפך להיות קריטי ודוחק יותר לאורך השנה האחרונה, כאשר יותר ויותר חברות ביטוח מנסות לחסוך מעצמן את ההוצאות הכרוכות בתשלומי קצבת סיעוד למבוטחיהן.
עקרונית, מי שיש לו פוליסה פעילה של ביטוח סיעודי, זכאי לקצבת סיעוד כאשר עקב מצבו הוא הופך תלוי באופן קבוע בעזרה או השגחה של אדם אחר. זה יכול לקרות כתוצאה מהתדרדרות ביכולת התפקוד היומיומי העצמאי או כתוצאה מהתדרדרות מנטלית שבעקבותיה האדם נזקק להשגחה צמודה כדי שלא יפגע בשוגג בעצמו או באחרים. כל אחד משני מצבים אלו אמור להוביל את חברת הביטוח להכיר בו כסיעודי, ולהתחיל לשלם לו קצבת סיעוד חודשית. מאחר שקצבת סיעוד מזכה בסכום של אלפי שקלים בחודש, חברות הביטוח עושות כל מאמץ כדי לשלול את קביעת המצב הסיעודי. כעת, בניסיון למזער את התחייבויותיהן למבוטחים, מעלות חברות הביטוח את הרף הנדרש כדי להוכיח תלות בעזרת הזולת. אם עד כה נדרש להוכיח לצורך קבלת קצבת סיעוד תלות בשלוש פעולות מתוך שש פעולות יומיום בסיסיות, החל מראשית 2025 יעלה מספר הפעולות הנדרשות לארבע, והקריטריונים לקביעת תלות בכל אחת מהן יהפכו למצומצמים ומחמירים עוד יותר. המשמעות: אם עד עכשיו היה קשה לקבל קצבת סיעוד, עד כדי כך שכמחצית מתביעות הסיעוד העצמאיות נדחו, השינויים המוצעים יגרמו להפחתה נוספת בסיכוי לקבל קצבת סיעוד. את המחיר ישלמו, כמובן, מי שהגיעו למצב סיעודי וייאלצו להתמודד איתו ללא רשת הביטחון שמקנה קצבת סיעוד.
נתחיל עם מה לא: ממש לא מומלץ לנסות לעסוק לבד בכל הנושא של מימוש זכויות. למה? כי בחברות הביטוח יושבים מקצוענים, שאדם שאינו מומחה מתקשה להתמודד איתם. מה כן? להעמיד מולם מקצוענים משלכם. וזה אומר לפנות אלינו, ל'מגן מומחים', ולהיעזר בכל הידע והניסיון שיש לנו בתחום של מימוש זכויות ביטוחיות. אנחנו נפעל בנחישות ובאכפתיות למיצוי מלא של הזכויות שלכם, באמצעות: בניית תיק רפואי מלא ומסודר, הכנה והגשה של תיק התביעה, התנהלות מול חברת הביטוח, הכנה לקראת בדיקת היכולת וביצוע מעקב שוטף עד לקבלת ההחלטה בנושא מימוש זכויות הביטוח הסיעודי שלכם, ואף הגשת ערר במקרה של דחיית התביעה. לאורך כל התהליך תקבלו ליווי אישי צמוד, עדכון שוטף ושקיפות מלאה מול בני המשפחה. כל זאת – ללא תשלום! כל הטיפול בנושא מימוש זכויות מתבצע אצלנו בשיטת 'לא זכית – לא שילמת'. רק לאחר שתביעתכם תאושר, ייגבו מכם דמי טיפול כעמלה מתוך סכום הזכייה.
למידע נוסף:
תשוש נפש הגדרת "תשוש נפש" מתייחסת למצב המאופיין בליקוי קוגניטיבי ובהידרדרות ביכולת קבלת החלטות, כולל אובדן זיכרון, דיסאוריינטציה, בלבול וקושי בתקשורת ובהבנה.
מבחן מיני מנטל (MMSE) מבחן מיני מנטל (MMSE) הינו כלי נפוץ להערכה קוגניטיבית של חולים ומטופלים. הבדיקה, שנערכת על ידי אנשי מקצוע
מצב סיעודי הגעה לנקודה בה נדרש טיפול ממושך במוסד סיעודי היא חשש אמיתי ומבוסס עבור אנשים רבים. למרות שהנושא נתפס בטעות ככזה
בדקו את זכאותכם למימוש תביעה סיעודית ללא עלות!
" הפרטים והמידע שאתה מוסר ייאספו ויישמרו במאגרי החברה וישמשו בין היתר לצורך יצירת קשר עימך והצעת שירותי החברה לך, בהתאם למדיניות הפרטיות.
* השימוש במידע המופיע באתר אינו תחליף לקבלת ייעוץ מקצועי או אחר והסתמכות האמור בו היא באחריות המשתמש בלבד. השירות אינו משפטי.