תשוש נפש הגדרת "תשוש נפש" מתייחסת למצב המאופיין בליקוי קוגניטיבי ובהידרדרות ביכולת קבלת החלטות, כולל אובדן זיכרון, דיסאוריינטציה, בלבול וקושי בתקשורת ובהבנה.
כאשר אדם מגיע למצב סיעודי, משפחתו המטפלת בו טועה לפעמים לחשוב שככל שמצבו יחמיר, הדבר יתבטא בקצבת סיעוד גבוהה יותר. בפועל, מדובר על אובדן זמן יקר שעלול להתבטא בהפסד כספי ניכר. הנה הסיבות מדוע להגיש תביעה לקצבת סיעוד ללא עיכובים.
זה לא סוד שלחברות הביטוח יש רקורד שלילי בכל הקשור לתשלומים למבוטחים. בתחום של תשלומי קצבת סיעוד הסטטיסטיקה עגומה במיוחד: כמחצית מהתביעות לקצבת סיעוד המוגשות באופן עצמאי נדחות על ידי חברות הביטוח, רבות מהן אפילו ללא בדיקת המבוטח!
למה זה קורה? התשובה פשוטה: מבוטח שיוכר כעומד בתנאי הביטוח לקבלת קצבת סיעוד, יקבל קצבה חודשית בגובה אלפי שקלים. עבור חברת הביטוח מדובר כמובן באובדן סכומי כסף לא מבוטלים. מסיבה זו נוקטות חברות הביטוח שלל טקטיקות של השהיה ודחייה, שנועדו להתיש את המבוטחים ולגרום להם לוותר על התביעה. בינתיים הזמן עובר, וכל חודש שחולף הוא רווח נקי לחברת הביטוח והפסד למבוטח. ככל שתקדימו בתהליך, תוכלו להרוויח עוד כמה חודשים של קצבת סיעוד.
מבוטחים רבים חושבים כי ככל שמצבם הסיעודי יהיה חמור יותר, כך הקצבה שיקבלו תהיה גבוהה יותר. טעות! קצבת סיעוד פועלת כמתג של שני מצבים – זכאי או לא זכאי. גובה הקצבה נגזר אך ורק מתנאי הפוליסה, ולא ממצב סיעודי חמור יותר או פחות. נסביר:
כדי לקבל הכרה על מצב סיעודי, נדרש המבוטח לעמוד באחד מתוך שני תנאים: או צורך בעזרה קבועה בביצוע פעולות היומיום עקב ירידה תפקודית, או צורך בהשגחה קבועה עקב תשישות נפש הפוגעת בשיקול דעתו. נדגיש שוב – מצב סיעודי דורש רק אחד משני הקריטריונים. אם להתייחס לקריטריון הנפוץ יותר של צורך בעזרת הזולת, מצב סיעודי זה נקבע באמצעות מבדק המכונה "מבחן יכולת" או ADL Activities of Daily Living : . מבדק זה בוחן באיזו מידה נזקק המבוטח לעזרה קבועה בביצוע של פעולות השגרה היומיומיות, כמו אכילה ושתיה, שמירה על היגיינה אישית, ניידות בבית וכדומה. תלות ניכרת בשלוש מתוך שש הפעולות הכלולות במבדק מוגדרת כמצב סיעודי. אין משמעות מבחינה ביטוחית אם המבוטח מתקשה ביותר משלוש פעולות! גם מסיבה זו אין טעם להמתין להחמרת המצב הסיעודי, כיוון שהיא לא תניב קצבת סיעוד גבוהה יותר.
אם המבוטח מצליח להוכיח כי מצבו הסיעודי החל זמן רב לפני הגשת התביעה לקצבת סיעוד, הוא עשוי לקבל קצבת סיעוד רטרואקטיבית עד שלוש שנים לאחור. ואולם, חשוב לדעת כי קצבת הסיעוד ניתנת רק למבוטח עצמו, בעודו בחיים. במילים אחרות: אם אתם, בני משפחתו, השקעתם כספים רבים בטיפול ביקירכם בעודו במצב סיעודי, אך הוא הלך לעולמו לפני השלמת הטיפול בקצבת הסיעוד – לא תקבלו כל החזר בגין הוצאות בתקופה שחלפה.
לסיכום, השתהות בהגשת תביעה לקצבת סיעוד עלולה לעלות לכם ביוקר, פשוטו כמשמעו. מאידך, תוכלו לזרז באופן משמעותי את התהליך, וגם להעלות את הסיכויים שלכם לזכות בתביעה, בעזרת הטיפול של 'מגן מומחים'. אנחנו נבנה עבורכם את תיק התביעה באופן מלא ומסודר, כזה ש"מאכיל בכפית" את חברת הביטוח ולכן מונע דחיות של התביעה מנימוקים בירוקרטיים. כמו כן נעקוב באופן שוטף אחר התקדמות התביעה ולא נאפשר לחברת הביטוח למסמס אותה. בנוסף, ככל שיתברר שיש בסיס לקצבה רטרואקטיבית, על אף שהיא קשה יותר להוכחה, נפעיל את כל היכולות המקצועיות שלנו כדי שתקבלו קצבת סיעוד גם בגין תקופת העבר המקסימלית האפשרית.
למידע נוסף:
תשוש נפש הגדרת "תשוש נפש" מתייחסת למצב המאופיין בליקוי קוגניטיבי ובהידרדרות ביכולת קבלת החלטות, כולל אובדן זיכרון, דיסאוריינטציה, בלבול וקושי בתקשורת ובהבנה.
מבחן מיני מנטל (MMSE) מבחן מיני מנטל (MMSE) הינו כלי נפוץ להערכה קוגניטיבית של חולים ומטופלים. הבדיקה, שנערכת על ידי אנשי מקצוע
מצב סיעודי הגעה לנקודה בה נדרש טיפול ממושך במוסד סיעודי היא חשש אמיתי ומבוסס עבור אנשים רבים. למרות שהנושא נתפס בטעות ככזה
בדקו את זכאותכם למימוש תביעה סיעודית ללא עלות!
" הפרטים והמידע שאתה מוסר ייאספו ויישמרו במאגרי החברה וישמשו בין היתר לצורך יצירת קשר עימך והצעת שירותי החברה לך, בהתאם למדיניות הפרטיות.
* השימוש במידע המופיע באתר אינו תחליף לקבלת ייעוץ מקצועי או אחר והסתמכות האמור בו היא באחריות המשתמש בלבד. השירות אינו משפטי.