תשוש נפש הגדרת "תשוש נפש" מתייחסת למצב המאופיין בליקוי קוגניטיבי ובהידרדרות ביכולת קבלת החלטות, כולל אובדן זיכרון, דיסאוריינטציה, בלבול וקושי בתקשורת ובהבנה.
בין אם מדובר במחלה סיעודית שלכם או של הורה מבוגר, חשוב שתדעו מהם המקורות שדרכם תוכלו לקבל קצבת סיעוד חודשית, וכן שרותים נוספים במסגרת זכויות החולה הסיעודי. יש להבדיל בין מקורות הנגזרים מביטוח קבוצתי או מסיוע ממשלתי לבין אלו המתבססים על קצבת סיעוד פרטית
קצבה זו, הנקראת "גמלת סיעוד" היא למעשה הרובד הביטוחי הבסיסי ביותר, ולה זכאים תושבים ישראליים לאחר גיל פרישה, אם הכנסתם הכוללת אינה עוברת את התקרה המזכה. הבסיס על פיו מחושבת קצבת הסיעוד של הביטוח הלאומי מספר שעות הטיפול השבועיות להן זכאי המטופל בביתו. מספר השעות משתנה בהתאם לחומרת המצב הסיעודי ומידת התלות של המטופל, החל מתלות חלקית בלבד ועד תלות מלאה ומתמשכת. חלק משעות הטיפול ניתן להמיר בקצבת סיעוד כספית או בשרותי עזר נוספים, דוגמת כביסה, לחצן מצוקה או פעילות במרכזי יום. יש לקחת בחשבון כי מספר השעות השבועיות מתחיל ב-5.5 לדרגה הקלה ביותר, ומגיע עד מקסימום 30 שעות (26 במקרה של עובד זר) למקרים הקשים ביותר, כך שקצבת סיעוד זו אינה מתקרבת אפילו לכיסוי ההוצאות הכרוכות בטיפול 24/7.
קצבת סיעוד זו היא רובד מתקדם יותר, ומוצעת במסגרת קופות החולים. בכדי לעודד את הצטרפות הציבור להבטיח לעצמו קצבת סיעוד, נקבע עבור כל קופות החולים ביטוח סיעודי אחיד, שתנאיו אלה:
– הזכאות לקצבת סיעוד מותנית בעמידה במבחן יכולת או בהכרה כ'תשוש נפש', אך אינה תלויה במבחן הכנסות כפי שקיים בקצבת הסיעוד של הביטוח הלאומי.
– קצבת הסיעוד ניתנת לתקופה של עד חמש שנים לכל היותר.
– עד גיל 17 הפרמיה עומדת על אפס, ומגיל זה ואילך היא גדלה בשיעור מתון מדי שני עשורים בערך.
– גובה קצבת הסיעוד עומד על 5,000 ש"ח לחודש עבור מי שהצטרף עד גיל 49, ופוחת ב-900 ש"ח למצטרפים בעשור שלאחר מכן, וב-900 ש"ח נוספים למצטרפים לאחר גיל 60.
זוהי קצבת הסיעוד המשתלמת ביותר – היא אינה מותנית במבחן הכנסות ואינה מוגבלת בזמן, אלא ניתנת עד סוף חייו של המבוטח, ככל שהוא הוכר כסיעודי על-ידי חברת הביטוח. זוהי גם המכשלה העיקרית הטמונה בה: בגלל העלות הגבוהה לחברות הביטוח, הן עושות כל מאמץ כדי להימנע מלשלם אותה, ומערימות קשיים רבים על מגישי תביעת הסיעוד. זה יכול להיות דחייה או מסמוס תביעות מטעמים בירוקרטיים של מילוי טפסים לא תקין; דחייה בנימוק של תיעוד רפואי חסר, וכן ביצוע בדיקות היכולת באופן מחמיר באופן קיצוני, כך שאפילו פעולות שהנבדק מבצע בקושי רב ובאופן חלקי מסומנות כאילו בוצעו באופן עצמאי וללא עזרה. מסיבה זו, מומלץ בכל מקרה של תביעה לקצבת סיעוד לא לקחת סיכונים ולהיעזר בסיוע מקצועי של חברה למימוש זכויות.
החקיקה הסוציאלית הנוגעת לזכויות חולה סיעודי מתייחסת גם למצבים בהם החולה כבר אינו יכול לשהות בביתו והוא נזקק לאשפוז. זכויות החולה הסיעודי מקנות לו סיוע במימון האשפוז. המימון מתבצע באמצעות משרדי הממשלה הרלוונטיים – בריאות/ רווחה או באמצעות קופות החולים, בהתאם למצבו של החולה. על פי רוב, כאשר יש צורך באשפוז חולה סיעודי או תשוש נפש, יינתן המימון באמצעות משרדי הממשלה. אם מתווסף לכך מצב סיעודי מורכב או צורך בשיקום רפואי במהלך האשפוז, הסיוע במימון יינתן באמצעות קופת החולים. מעטפת זו נועדה להבטיח את שמירת זכויות החולה הסיעודי גם במצבים מורכבים.
למידע נוסף:
תשוש נפש הגדרת "תשוש נפש" מתייחסת למצב המאופיין בליקוי קוגניטיבי ובהידרדרות ביכולת קבלת החלטות, כולל אובדן זיכרון, דיסאוריינטציה, בלבול וקושי בתקשורת ובהבנה.
מבחן מיני מנטל (MMSE) מבחן מיני מנטל (MMSE) הינו כלי נפוץ להערכה קוגניטיבית של חולים ומטופלים. הבדיקה, שנערכת על ידי אנשי מקצוע
מצב סיעודי הגעה לנקודה בה נדרש טיפול ממושך במוסד סיעודי היא חשש אמיתי ומבוסס עבור אנשים רבים. למרות שהנושא נתפס בטעות ככזה
בדקו את זכאותכם למימוש תביעה סיעודית ללא עלות!
" הפרטים והמידע שאתה מוסר ייאספו ויישמרו במאגרי החברה וישמשו בין היתר לצורך יצירת קשר עימך והצעת שירותי החברה לך, בהתאם למדיניות הפרטיות.
* השימוש במידע המופיע באתר אינו תחליף לקבלת ייעוץ מקצועי או אחר והסתמכות האמור בו היא באחריות המשתמש בלבד. השירות אינו משפטי.