4 דרכים שיגדילו את הסיכוי שלכם להשיג קצבת סיעוד

אם אתם נערכים להשיג קצבת סיעוד, עבורכם או עבור בן משפחה במצב סיעודי, צפויה לכם דרך לא קלה. 'מגן מומחים' מספקים לכם ארבעה טיפים שיכולים לעזור לכם בהתמודדות מול חברת הביטוח.

גמלת סיעוד

4 המלצות לחברי 'כללית מושלם' בנוגע להגשת תביעת סיעוד

  1. השאירו את הרגשות בצד – מטבע הדברים הגשת תביעה על קצבת סיעוד כרוכה באמוציות. בין אם מדובר בקצבת סיעוד עבור עצמכם ובין אם עבור בן משפחה קרוב, מדובר על סיטואציה רגישה: אדם שעד לא מכבר היה בריא ומתפקד, וכעת צריך להשלים עם מצב חדש שבו נדרשת לו עזרה יומיומית. ועדיין, חשוב לזכור שקבלת קצבת סיעוד היא ביסודה עניין כלכלי נטו. מדובר בהכנסה חודשית של אלפי שקלים, המהווה סיוע חיוני מול ההוצאות ההולכות וגדלות על שירותי טיפול ועזרה בבית. קחו בחשבון שחברות הביטוח אינן ששות, בלשון המעטה, לשלם את קצבת הסיעוד, והן יעשו כל שביכולתן כדי לדחות את התביעה שלכם. לכן מומלץ לנסות לנטרל ככל האפשר את המרכיב הרגשי ולהתייחס לקצבת הסיעוד באופן ענייני וממוקד, שישקף את המצב הסיעודי במלואו. אם קשה לכם מדיי – אנחנו כאן כדי לסייע לכם.
  2. הכינו תיק רפואי מסודר וממוקד – קצבת סיעוד, כפי שמשתמע משמה, ניתנת לאדם במצב סיעודי. היינו – אדם שמסיבות גופניות או מנטליות איננו מסוגל לטפל בעצמו ולדאוג לצרכי היומיום שלו, והוא נזקק לשם כך לעזרה והשגחה באופן קבוע. כאשר מוגשת לחברת הביטוח תביעה לקבלת קצבת סיעוד, הדבר הראשון שהיא בודקת זה את התיעוד הרפואי הנלווה אליה. גם כאן – מיקוד הוא שם המשחק. ככל שהתביעה תוגש באופן מסודר וממוקד יותר, כשהיא מלווה בכל התיעוד הרפואי הנדרש, כך יגדלו סיכוייכם להשיג את קצבת הסיעוד המבוקשת. הרבה אנשים מתקשים בכך, ולכן השירות שלנו מתחיל כבר בשלב הזה: אנו דואגים לאתר את האבחנות הרלוונטיות לצורך קבלת קצבת סיעוד, לבדוק את רצף הזמנים שלהן, ובמידת הצורך – לכוון לבדיקות נוספות שיאמתו את המצב הסיעודי.
  3.  היערכו לבדיקה הרפואית של המבוטח  קבלת קצבת סיעוד מותנית בעמידה ב'מבחן הערכת יכולת' (ADL). מבדק זה בוחן את יכולתו של המבקש לבצע בכוחות עצמו שש פעולות בסיסיות: אכילה, רחצה, לבישת בגדים ופשיטתם, הליכה, מעבר מתנוחה לתנוחה (עמידה/שכיבה/ישיבה) ושליטה על הצרכים. מוגבלות המחייבת עזרה קבועה בלפחות שלוש מהפעולות – מזכה בקצבת סיעוד. הבעיה היא שמי שמבצע את בדיקת היכולת הוא גורם רפואי מטעם חברת הביטוח. וכאן טמון הקאץ'. הבדיקה מתבצעת באופן שמשתדל מאוד להוציא את הנבדק כבעל יכולות עצמאיות, גם אם ביצוע הפעולות לוקח זמן רב ועולה לו במאמצים ובכאבים. לא אחת הנבדק עצמו, מתוך רצון לשמור על כבודו העצמי או כדי לרצות את הרופא, משתף פעולה עם הגישה הזאת, ובכך למעשה מכשיל את קבלת קצבת הסיעוד! הכנה מתאימה של המבוטח לפני הבדיקה, כפי שאנחנו עושים, מונעת הטעיה אפשרית, ומאפשרת לקבל תוצאה אמינה ואמיתית.
  4. בקשו התאמה לזכאות לגמלת סיעוד, אם יש – לצד קצבת סיעוד, ישנו מקור תמיכה נוסף לאנשים סיעודיים. זוהי גמלת סיעוד מטעם הביטוח הלאומי. הגמלה ניתנת בצורת שעות טיפול ושירותי עזר ו/או שווה כסף. בדומה לקצבת סיעוד, גם הזכאות לגמלת סיעוד נסמכת על מבחן הערכת היכולת, עם בדיקה של אותן שש פעולות תפקודיות. ההבדל הוא בכך שהבדיקה לגמלת סיעוד מתבצעת באמצעות גורם אובייקטיבי, כך שהסיכוי לעבור אותה גבוה יותר. לכן, ככל שיש כבר למבוטח גמלת סיעוד, מומלץ לבקש להכיר באבחנה שלה גם לצורך קצבת הסיעוד. ההתאמה הזו אינה מתרחשת באופן אוטומטי, אך אנחנו ב'מגן מומחים' משתדלים לעשות אותה, כדי לזרז את הטיפול בקבלת קצבת הסיעוד עבור לקוחותינו.
קצבת סיעוד

למידע נוסף:

תשוש נפש

תשוש נפש הגדרת "תשוש נפש" מתייחסת למצב המאופיין בליקוי קוגניטיבי ובהידרדרות ביכולת קבלת החלטות, כולל אובדן זיכרון, דיסאוריינטציה, בלבול וקושי בתקשורת ובהבנה.

מצב סיעודי

מצב סיעודי הגעה לנקודה בה נדרש טיפול ממושך במוסד סיעודי היא חשש אמיתי ומבוסס עבור אנשים רבים. למרות שהנושא נתפס בטעות ככזה