על פי הסטטיסטיקה, כשליש מהמבוגרים יהפכו לסיעודיים בשלב כלשהו בשנות הזיקנה. נתון זה צריך להדליק נורה אדומה אצל כל מי שחושב קדימה. מדובר בעלויות של אלפי שקלים בחודש. זו הסיבה שחיוני לדאוג כבר היום ולעשות ביטוח סיעודי, אשר יסייע לכם בנטל הכלכלי הכבד הכרוך במצב זה.

ביטוח סיעודי

ביטוח סיעודי – המספרים מדברים

מה אומרים הנתונים בתחום של ביטוח סיעודי?

    1. הסיכוי להפוך לסיעודי הולך ועולה עם הגיל. בגילאים המבוגרים מדובר על אחד מתוך שלושה.
    2. עלות הטיפול החודשית באדם סיעודי נעה בין כ-11,000 ש"ח למי שגר בביתו, ועד כ-20,000 ש"ח למאושפז במוסד סיעודי.
    3. למעלה מ-4.5 מיליון ישראלים מבוטחים בביטוח סיעודי. הדבר מבטא את ההכרה של הציבור הרחב בצורך להגן על עצמם מפני ההוצאות הגבוהות הכרוכות במצב סיעודי.

השינויים לרעה בתחום הביטוח הסיעודי

העלייה בתוחלת החיים, לצד התייקרות מתמשכת ביוקר המחיה, הביאה לכך שתחום הביטוח הסיעודי הפך לפחות משתלם עבור חברות הביטוח. בעקבות זאת הן ביצעו בשנים האחרונות שינויים מרחיקי לכת, שהביאו לנסיגה הן באפשרויות הביטוח הסיעודי והן בגובה קצבת הסיעוד למי שנמצא זכאי לה. למרות זאת, חיוני לנצל את האפשרויות שכן קיימות, כדי לא להישאר לגמרי חסרי תמיכה כאשר מגיעים למצב סיעודי.

מהן האופציות הקיימות כיום בתחום הביטוח הסיעודי?

ביטוח סיעודי פרטי: בעבר ניתן היה לרכוש ביטוח סיעודי פרטי ישירות מחברות הביטוח. אך בעקבות הירידה ברווחיותן הן הסתלקו מאפשרות זו. כיום ביטוח סיעודי פרטי עומד רק לרשות מי שרכש אותו עד שנת 2018, שאז חדלו חברות הביטוח מלשווק ביטוח סיעודי פרטי. עם זאת, ככל שאדם מחזיק בפוליסה וממשיך לשלם אותה כסידרה, הביטוח הסיעודי שלו תקף בהתאם לתנאי הפוליסה.
ביטוח סיעודי קבוצתי במסגרת קופת חולים: זהו הביטוח הסיעודי היחיד אותו ניתן לרכוש כיום, וגם בו חל שינוי לאחרונה. החל מ-2024 עברו כל הקופות למתכונת של ביטוח סיעודי אחיד, הנבדל רק בדמי הפוליסה החודשיים. בכל מקרה עלות הפוליסה נמוכה מזו של הביטוח הסיעודי הפרטי, וגובה קצבת הסיעוד הינו אחיד ונגזר מגיל ההצטרפות לביטוח הסיעודי. החיסרון המרכזי של ביטוח סיעודי זה הינו במגבלת הזמן – מדובר על ביטוח סיעודי המשולם עד לתקרה של חמש שנים בלבד. בנוסף, חלה הפחתה של כ 500-1000 ש"ח מגובה קצבת הסיעוד לאנשים השוהים בביתם.

ביטוח סיעודי

הגשת תביעת סיעוד לחברת הראל

במצב שנוצר, רבים הסיכויים שמי שנזקק לביטוח סיעודי מגיש תביעת סיעוד לחברת הראל. זאת בשל תפקידה הכפול בשוק הביטוחים הסיעודיים – מצד אחד היא הייתה אחת השחקניות המרכזיות בשיווק ביטוח סיעודי פרטי, ומצד שני היא המבטחת של חברי קופת חולים כללית, שהיא הקופה הגדולה בישראל, עם למעלה מ-2 מיליון חברים. יכול להיווצר אפוא מצב שבו אדם מגיע למצב סיעודי ואז הוא מגיש תביעת סיעוד להראל בשני כובעיה – תביעת סיעוד אחת במסגרת הביטוח הפרטי, והשניה במסגרת הביטוח הקבוצתי. חשוב להבין שעל אף שמדובר על אותו אדם ואותו מקרה סיעודי – מבחינת תביעת הסיעוד להראל מדובר על שתי תביעות נפרדות, כל אחת בהתאם לתנאיה וכל אחת מזכה בנפרד בקצבת סיעוד. עם זאת, אנשים שאינם בקיאים בנושא עלולים להחמיץ עיקרון זה ולהפסיד חלק מזכויותיהם. לכן, במקרה של תביעת סיעוד בהראל, בין אם בביטוח סיעודי פרטי, בין אם בביטוח סיעודי באמצעות קופת חולים כללית, ובוודאי במקרה של תביעת סיעוד כפולה כפי שתואר לעיל – מומלץ להיעזר בשרות של 'מגן מומחים'. כך תהיו בטוחים שקיבלתם את כל המגיע לכם.

למידע נוסף:

תשוש נפש

תשוש נפש הגדרת "תשוש נפש" מתייחסת למצב המאופיין בליקוי קוגניטיבי ובהידרדרות ביכולת קבלת החלטות, כולל אובדן זיכרון, דיסאוריינטציה, בלבול וקושי בתקשורת ובהבנה.

מצב סיעודי

מצב סיעודי הגעה לנקודה בה נדרש טיפול ממושך במוסד סיעודי היא חשש אמיתי ומבוסס עבור אנשים רבים. למרות שהנושא נתפס בטעות ככזה