גמלת סיעוד רמה 4 גמלת סיעוד היא קצבה כספית שמטרתה
גמלת סיעוד היא קצבה כספית הניתנת על-ידי ביטוח לאומי מתוקף חוק הסיעוד של הביטוח הלאומי אשר נחקק בשנת 1980 והחל לפעול באפריל 1988. מטרתו של חוק הביטוח היא לאפשר לכל תושב בישראל שהגיע לגיל פרישה והעומד בתנאים מסוימים להמשיך לחיות בקהילה, תוך סיוע בטיפול ושירותי סיעוד. החוק תקף לכל מי שיש לו ביטוח זקנה וקצבאות שארים, לרבות עקרות בית ועולים חדשים, גם אם אינם מבוטחים בביטוחי זקנה. קצבת הביטוח ניתנת על-פי 6 רמות סיעוד, הנקבעות לפי מבחן תפקוד.
במאמר זה נעסוק ברמה 3.
רמה 3 נקבעת למי שצברו בין 5 ל-6 נקודות תלות במבחן ADL, מבחן הבודק את יכולת התפקוד והעצמאות של המבוטח. קצבת סיעוד רמה 3 מקנה 17 שעות טיפול בבית. במידה ובבית מועסק עובד זר, זכאי המבוטח ל-14 שעות שבועיות. את שעות הטיפול ניתן להמיר בכסף 4 שעות סיעוד בשווי של 915 ש"ח או 6 שעות סיעוד בשווי 1,372 ש"ח באישור עובד סוציאלי. כמו כן תוכלו להמיר חלק מהשעות בשירותי סיעוד.
אלו האפשרויות למי שנקבעה לו גמלת סיעוד רמה 3:
הנתונים הללו נכונים לינואר 2025.
התקציב החודשי נקבע לפי גובה ההכנסות של המבוטח.
הנתונים הללו נכונים לינואר 2025.
כאמור, את גמלת הסיעוד ניתן להמיר לתשלום כספי, כאשר כל שעה שווה ל- 229₪. ניתן לשלב בין שירותים שונים הניתנים מחוץ לבית או בבית לבין קצבה כספית שנעה בין ₪229, תעריף של שעה אחת, ל-915 ₪, תעריף של 4 שעות או בין ₪229 ל- ₪1,372, תעריף של 6 שעות.
עם יתרת השעות ניתן לקבל טיפול בבית, לבקר במרכז יום, לרכוש מוצרי ספיגה מותאמים למבוגרים ולחצן מצוקה לקריאה לעזרה במקרה הצורך. בנוסף, מי שמעסיק מטפל צמוד במשך שישה ימים בשבוע בהיקף של לפחות 12 שעות ביום, זכאי לקבל את הקצבה במלואה בכסף, אם הוא המעסיק הישיר של המטפל. ניתן גם לשלב את גמלת הסיעוד עם שירותי הסיעוד הנבחרים מתוך סל האפשרויות של ביטוח לאומי.
הקושי להוכיח את רמת הסיעוד נובע משני קשיים מרכזיים – האחד, מילוי הטפסים ואיסוף המסמכים הרלבנטיים, והשני, מבחן תפקוד לא משקף. במקרה הראשון, עלולים מבוטחים לדחות את הגשת התביעה בשל הקושי במילוי הטופס או להגיש את התביעה עם מסמכים חסרים, שאז סביר להניח כי תידחה על-ידי הביטוח הלאומי.
במקרה השני הם עלולים להילחץ ממעמד הבדיקה ולהציג רמות תפקוד גבוהות מאלו הקיימות במציאות. במצב זה הם עלולים שלא לקבל את היקף הסיוע לו הם זכאים ובעיקר זקוקים לו.
גמלת הסיעוד נקבעת על-ידי שקלול תוצאות מבחן תפקוד, ADL, עם גובה ההכנסות והאישורים הנלווים למסמכי התביעה. לפי מבחן התפקוד נקבעות 6 רמות סיעוד, בהתאם לנקודות התלות שצובר המבוטח במבחן.
לגמלת סיעוד זכאים מי שעומד בקריטריונים הבאים:
כל עוד מתקיימים התנאים הללו, ניתן להגיש תביעה לגמלת סיעוד, באופן מקוון או ידני.
גמלת סיעוד רמה 3 מיועדת למי שצבר במבחן התפקוד בין 5 ל-6 נקודות תלות.
את הגשת התביעה ניתן להגיש באופן מקוון או ידני. יש למלא את טופס התביעה לגמלת סיעוד באופן מקוון או להורידו מהאתר, למלאו באופן ידני ולהגישו עם המסמכים והאישורים הנלווים לסניף הביטוח הלאומי הקרוב. אל הטופס יש לצרף את המסמכים הבאים:
ניתן להוסיף מידע רפואי נוסף החתום על-ידי הגורם המטפל בקהילה, רופא או אחות. רשות ולא חובה.
האמור בעמוד זה הינו בגדר מידע לשירות הציבור בלבד. אנו איננו מטפלים במימוש זכויות גמלת סיעוד של ביטוח לאומי.
מידע נוסף
גמלת סיעוד רמה 4 גמלת סיעוד היא קצבה כספית שמטרתה
גמלת סיעוד רמה 6 גמלת סיעוד היא קצבה הניתנת לתושבי
גמלת סיעוד רמה 5 גמלת סיעוד נועדה כדי לתמוך בקשישים
מבחן מיני מנטל (MMSE) מבחן מיני מנטל (MMSE) הינו כלי
גמלת סיעוד רמה 2 גמלת סיעוד ניתנת לתושבי ישראל מתוקף חוק
גמלת סיעוד רמה 1 מהי גמלת סיעוד ומי זכאי לה?
בדקו את זכאותכם למימוש תביעה סיעודית ללא עלות!
" הפרטים והמידע שאתה מוסר ייאספו ויישמרו במאגרי החברה וישמשו בין היתר לצורך יצירת קשר עימך והצעת שירותי החברה לך, בהתאם למדיניות הפרטיות.
* השימוש במידע המופיע באתר אינו תחליף לקבלת ייעוץ מקצועי או אחר והסתמכות האמור בו היא באחריות המשתמש בלבד. השירות אינו משפטי.